Rakastumisefekti

”Rakastumisefekti: valtavasta rakkaudesta juontuva autuuden, intohimon, energian ja terveyden tila. Elämäsi on niin kaunista, ettet malta odottaa nousta aloittamaan uutta päivää ja kiittämään maailmankaikkeutta siitä, että olet elossa.”

Bruce Lipton, Rakastumisefekti – maanpäällisen taivaan tiede, s. 10

Aloin lukea Bruce Liptonin kirjaa Rakastumisefekti – maanpäällisen taivaan tiede ja halusin jakaa siitä muutamia ajatuksia kirja-arvostelun lisäksi.

”Jos olet selviytynyt monesta epäonnistuneesta ihmissuhteesta, saatat ihmetellä, miksi enää edes yrität. Voin vakuuttaa sinulle, ettet jatka yrittämistä vain (joskus varsin lyhytikäisten) hyvien aikojen tähden. Etkä televisiomainosten, joissa näytetään rakastuneita pariskuntia trooppisilla saarilla. Jatkat yrittämistä, menneisyydestäsi ja kammottavista avioerotilastoista huolimatta, koska sinut on suunniteltu sitoutumaan. Ihmisiä ei ole tarkoitettu elämään yksin.” s. 19

Kirjaiija, solubiologian tohtori Lipton, on kirjan kirjoitushetkellä elänyt rakastumisefektiä todeksi kumppaninsa kanssa seitsemäntoista vuoden ajan. Hänen kirjansa perustuu ajatukselle siitä, että lisääntymisviettiä tärkempi vietti älykkäämmillä organismeilla on siteen luominen toiseen organismiin.

”Koska haluamme muodostaa siteitä, olivat ne sitten homoseksuaalisia tai heteroseksuaalisia, meidän täytyy ymmärtää, miten luonto suunnitteli sitoutumisemme, ja se on tämän kirjan aihe.” s. 26

Lipton lainaa Rumia tuodakseen esiin lähtökohdan rakastumisefektille: meidän on kyettävä elämään harmoniassa itsemme kanssa, voidaksemme elää harmoniassa sekä parisuhteessa että ihmisyhteisössä. Ja teemme sen parhaiten ymmärtämällä itseämme ja sitä, että tietoinen mielemme, esimerkiksi tätä juttua lukemalla saamasi tieto, vaikuttaa toimintaamme ja rakkauselämäämme noin 5 %, kun taas alitajuntamme on puikoissa noin 95 % ajasta. Tämän jälkeen Lipton esittelee meille kuusi kohtaa sisältävän alitajuisen mielemme uudelleenohjelmoinnin, jotta voimme elää harmoniassa sekä itsemme että kumppanimme kanssa:

  1. Tiedosta, mitä pyydät
  2. Mieti alitajuista ohjelmointiasi
  3. Aloita uudelleenohjelmointi
    a. Mindfulness/tottumus
    b. Hypnoosi/subliminaaliset äänitteet
    c. Energiapsykologia
  4. Kommunikaatio
  5. Kärsivällisyys
  6. Harjoittelu

Näitä vaiheita työstämällä Lipton uskoo ihmisen saavuttavan kyvyn luoda unelmiensa parisuhde. Millaisen parisuhteen sinä siis oikeasti haluat?

Jätä kommentti